Scheidingscoach

scheidingscoachAls uw scheidingscoach wordt ik uw vraagbaak, advocaat van de duivel, maatje en raadsman in uw scheiding. Ik begeleidt u eenzijdig bij het mentale proces, de te nemen stappen en de financiële afwikkeling. Dit in tegenstelling tot uw Mediator die beide (ex)partners aan tafel heeft en dus ook beide partijen moet dienen. Als scheidingscoach kan ik u adviseren en mentaal bijstaan waar nodig. Dit is puur naar behoefte en alleen als u dit nodig heeft/vind. De ervaring leert dat het zeer prettig is als je even kan sparren alvorens het volgende gesprek in te gaan of een document te tekenen.

Een echtscheiding is een zeer heftig proces waar je doorgaans niet weet hoe zaken normaal gesproken horen te verlopen. Je gaat van samen naar weer alleen verder en in dat proces heb je soms even een klankboard nodig, iemand die de weg weet en je kan raden en ondersteunen: een scheidingscoach.

Voorkom een vechtscheiding!

Een vechtscheiding is het laatste wat iedereen wil, maar toch eindigen meer dan 7000 scheidingen per jaar in een vechtscheiding! Voor uw kinderen is het belangrijk om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien. Vlak voor, tijdens en na een scheiding is dat iets dat vaak even naar de achtergrond verdwijnt vanwege de emoties die los komen bij pa en ma. Een goede en professionele begeleiding bij een scheiding is daarom essentieel en ook vaak bepalend voor de afhandeling van een scheiding. Een vechtscheiding duurt gemiddeld 5 x zo lang en kost wel het 10 voudige!

Mediation ondersteuning

Van partners naar ouders is geen gemakkelijke stap. Veel mensen kiezen daarom voor mediation omdat die veel meer aandacht heeft voor het persoonlijke vlak. Als u al voor mediation heeft gekozen of in een juridische procedure verzeilt bent geraakt heeft u nogal eens behoefte aan een klankboard en bevestiging of allesScheidingscoach wijst je de weg wel in uw belang goed afgewikkeld wordt.

Individuele coaching van een scheidingscoach kan dan gewenst zijn, ook omdat je allebei in een andere fase van de scheidingsverwerking zit en dat het proces daardoor vertraagt wordt. Het kan ook voor beide ouders als bijvoorbeeld de communicatie vastloopt, waardoor de mediation langer duurt dan gemiddeld. Zo kunnen er vele obstakels zijn die een goede oplossing in de weg zitten. Deze ondersteuning van een scheidingscoach helpt dan kosten omlaag te brengen en de opbrengsten van de mediation te verhogen.

Voor vragen kunt u mij bereiken op 06 22993791 of een mail sturen naar: hans@wiersema-mediation.nl